A körömvirág krém pozitív hatásai

Nem minden körömvirág teremtetett egyenlőnek. A National Institutes of Health kifejtette, hogy a körömvirág legtöbb faja pusztán díszítőelemként szolgál. Viszont a körömvirág egyik fajának számos egészségügyi előnye ismert. ennek virágaiból készült krémet már igen sok éve használják különböző egészségügyi problémák kezelésére.

koromvirag3

Magas antioxidánstartalom

A körömvirág számos karotinoidot tartalmaz, melyek igen erős antioxidánsok és a szirmok sárgás színeiért felelősek. Az antioxidánsok azok a vegyületek, melyek segítik megvédeni a sejteket a szabad gyökök által okozott károktól. Szabad gyök rengeteg van a testünkben, mivel a normális testi funkciók során képződnek, illetve a környezeti hatások következtében jönnek létre (cigarettafüst és környezetszennyezés). A szabadgyökök károsítják a sejteket, a DNS-ben károkat idéz elő, így különböző betegséghez vezethet, például rákhoz is. A magas antioxidáns evitel pedig segít a szabad gyökök elleni harcban. a körömvirág elsődleges karotinoidjai a lutein, a zeaxantin és a likopin. a lutein és a zeaxantin a szem egészségéért is fontosak, védi a szemet a szürke hályog ellen is. A likopin csökkenti a prosztatarák és a szívbetegség kockázatát is.

Rák elleni védelem

A körömvirág krém a rák elleni küzdelemben is részt vesz, állítja egy 1988-as tanulmány. E vizsgálatban a körömvirágból kivont luteint vizsgálták, melyről megállapították, hogy az emlődaganatok kezelésében jelentősen részt vett. a lutein nem csupán a mell daganatának méretét csökkentette, hanem megakadályozta az új rákos sejtek kialakulását is. A kutatók azt találták, hogy még a kis mennyiségű lutein is pozitív hatást gyakorol a szervezetre. A körömvirág hatékony a leukémia, a vastagbélrák és a melanoma kezelésében is.

Ezenfelül a körömvirágkrém segíti a sebgyógyulást is. Dörzsöljük bele az égési sérülésekbe, a horzsolásokba, az irritált bőrbe és érezzük a sérült felület megnyugvását. szárítsuk meg a körömvirág szirmait, így sáfrány helyett is használhatjuk. Forró vízben áztatva teaként, de a salátákba is felhasználható.

HERBioticum Körömvirágkrém tubusos 75 ml

-12% HERBioticum Körömvirág krém tubusos 75 ml

Körömvirág bőrápoló krém készítmény az irritációra hajlamos, érzékeny bőrt hivatott ápolni.

Ár: 695 Ft
790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!