Körömvirágkrém rendeléseKörömvirág

A körömvirág előnyei

(0/0)

A körömvirágot már évszázadok óta használják gyógynövényként. Hagyományosan a kötőhártya gyulladás kezelésére, a blepharitis, az ekcéma, a gastritis, a kisebb égések, a leégés, a szemölcsök, a kisebb sérülések és rándulások, valamint a sebek tüneteinek enyhítésére használják. Ezenfelül jól lehet vele kezelni a különböző görcsöket, a köhögést és a kígyómarást is. A körömvirág nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek igen erős antioxidánsként működnek a szervezetben, így a körömvirág megvéd a sejtoxidációtól, a szabad gyökök termelésétől, vagyis védik az immunrendszert.

koromvirag-szem

A körömvirág igen nagy segítséget jelent a gyulladások csökkentésében és a sebgyógyulás elősegítésében. A különböző bőrbetegségek kezelésére is sokszor használják, mivel hatékonyan kezel bármilyen bőrproblémát, a fekélyt, az ekcémát, az aknét. Mindössze 3-4 napos kezelés is elegendő a javuláshoz.

A körömvirág védi a szemet is, csökkenti annak gyulladását, duzzanatát és vörösségét. Ráadásul a körömvirág olyan görcsoldóként is működik, ami még az enyhe menstruációs szindrómákat is enyhíti.

A körömvirágkrémmel jól kezelhetőek a pattanások, a pelenkakiütések, a sebek és a fekélyek. ezenfelül elősegíti a jó emésztést, enyhíti a vastagbélgyulladás és a menopauza tüneteit. Gombaölőként eltünteti a lábgombát, a herpeszt és a Candidát is.

A körömvirágos borogatás jó hatással van a lábra, mivel fokozza a vérkeringést és antiszeptikus hatása csökkenti a gyulladásokat. A körömvirág nagy molekulatömegű poliszacharidjai stimulálják az immunrendszert és fokozzák a aktivitását.

Jelenleg vizsgálják a rákellenes tulajdonságait. Más gyógynövényekkel együtt - pl. bíbor kasvirág, Scorzonera humilis L., Aconitum moldavicum - képes csökkenteni a ráksejtek mennyiségét.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).